Πατάτες ογκρατέν ! ! !
Γίνονται καταπληκτικές!
Αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για τα μπιφτέκια μας, το κρεατάκι μας ή το κοτοπουλάκι μας! ! !
Επίσης μπορεί να πάρει το ρόλο ενός κυρίως πιάτου παρέα με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα λάχανο-καρότο! ! !
Τις έχω φτιάξει πολλές φορές και θεωρώ το αποτέλεσμα εγγυημένο! ! !
Υλικά:
Εκτέλεση:
Αποτελούν ιδανικό συνοδευτικό για τα μπιφτέκια μας, το κρεατάκι μας ή το κοτοπουλάκι μας! ! !
Επίσης μπορεί να πάρει το ρόλο ενός κυρίως πιάτου παρέα με πράσινη σαλάτα ή σαλάτα λάχανο-καρότο! ! !
Τις έχω φτιάξει πολλές φορές και θεωρώ το αποτέλεσμα εγγυημένο! ! !
- 4 πατάτες μεγάλες
- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος πλήρης ή light
- 200 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
- 1/2 κουτ.γλ.σκόνη αφυδατωμένου σκόρδου
- 2-3 κουτ.γλ. φυτίνη ή βούτυρο
- 4-5 κλαδάκια ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον να σοταριστεί μόνο του μέχρι να ροδίσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες ή κύβους τις πατάτες. Τις βάζουμε να βράσουν για 10' λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό. Μόλις νιώσουμε ότι έχουν μαλακώσει κατά 50% τις στραγγίζουμε προσεχτικά και απλώνουμε τη μισή ποσότητα σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος που πρώτα έχουμε ελαφρά βουτυρώσει.
- Ρίχνουμε από πάνω τους τη μισή δόση μπέικον απλωτά, λίγο αλατοπίπερο, το μισό μαϊντανό, τη μισή ποσότητα τυριών, λίγο από το σκόρδο και τη μία κρέμα γάλακτος.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με την υπόλοιπη ποσότητα υλικών αυτή τη φορά όμως τα τυριά πρέπει να μπουν τελευταία για να κάνουν τραγανή κρούστα. Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε διάσπαρτα τα κουταλάκια φυτίνης στην επιφάνεια των τυριών.
- Ψήνουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180' βαθμούς για 30' λεπτά περίπου ή έως ότου ροδίσει η επιφάνεια και έχει δέσει η κρέμα.
- Σερβίρουμε ζεστό!!!!
Καταπληκτικο φαινεται. Νομιζω θα το κανω και εγω. Ευχαριστω φιλη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σας αρέσει πολύ!!! Να είστε καλά :)
Διαγραφή