Κέικ βανίλιας νηστίσιμο ! ! !
ΝΑΙ υπάρχει, είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ και δεν στερείται καθόλου ΓΕΥΣΗΣ ! ! !
Υλικά:
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 κουτ.σ. σόδα μαγειρική
- 2/3 κούπας ηλιέλαιο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κάψουλες βανίλια
Για το σιρόπι (προαιρετικό)
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1 γεμάτη κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη, χτυπάμε το λάδι μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα ξύσματα, τις βανίλιες και το ξίδι.
- Ανακατεύουμε ξεχωριστά το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα προσθέτουμε κι αυτά σιγά σιγά στο μείγμα.
- Ρίχνουμε λίγο αλεύρι σε μια μακρόστενη φόρμα ή ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 3/4 της ώρας περίπου.
- Αφού ψηθεί, ξεφορμάρουμε και εάν θέλουμε περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι (μείγμα άχνης και χυμού) το χλιαρό πια κέικ! ! !
Σημ.:Μπορούμε αντί για το κρύο σιρόπι απλώς να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη αφού πρώτα το κέικ κρυώσει καλά ή να επαλείψουμε λιωμένη μαύρη κουβερτούρα ! ! !
ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΑΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟ??
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγνωμη με απλο απλο αλευρι??
ΔιαγραφήΓεια σας!!! Απλως δεν θα γινει τοσο φουσκωτο και αφρατο εάν χρησιμοποιήσετε απλο αλευρι!
Διαγραφή