Μακαρονάδα με πιπεριές και λουκάνικο ! ! !
Υλικά:
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά -//- -//-
- 4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουτί ντοματοχυμός
- 1/2 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κοφτή κουτ.σ. ζάχαρη
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ ολικής αλέσεως)
- κεφαλοτύρι τριμμένο
- νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε να κάψει λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και σοτάρουμε μαζί τις πιπεριές και τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Αδειάζουμε τον ντοματοχυμό, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 1 κουτ.σ. ρίγανη και τη ζάχαρη.
- Συμπληρώνουμε με 1 ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει ανακατεύοντας που και που.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά όπως ορίζουν οι οδηγίες, σουρώνουμε, λαδώνουμε και σερβίρουμε συνοδεία σάλτσας και τυριού!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας