Κις Λορέν με λαχανικά ! ! !

Είχαν μείνει στο ψυγείο μου 2-3 κολοκυθάκια και κάτι άλλα ζαρζαβατικά και για να μην πάνε του κακού που λένε, έφτιαξα μια ωραία Κις Λορέν -πρώτη φορά που φτιάχνω-και είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Σας το παρουσιάζω!




Υλικά για τη βάση:
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1  κρόκος αυγού χτυπημένος
Για τη γέμιση:
  • 3 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πράσο -//-  -//-
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αυγό χτυπημένο
  • δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να γίνει μαλακή  ζύμη και λαδωτή. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο αλεύρι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι ακόμα.Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30' λεπτά.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση:Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε 1 ποτηράκι λάδι να κάψει (δεν χρειαζόμαστε πολύ για να μη βαρύνει η λιχουδιά μας) και τσιγαρίζουμε για λίγο πρώτα το κρεμμύδι μόνο του κι έπειτα όλα μαζί τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ να ηρεμήσουν για 10' λεπτά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το δυόσμο, λίγο αλατοπίπερο και τα τυριά και ανακατεύουμε.
  4. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε και τα χέρια μας σε στρογγυλό ταψί ή ταρτιέρα να καλύπτονται και τα πλαϊνά και τη βάζουμε να μισοψηθεί για 15 λεπτά μόνη της.
  5. Αδειάζουμε τη γέμιση. Απλώνουμε με πιρούνι να πάει παντού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα!
  7. Σερβίρουμε ζεστή ή και κρύα!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις