Βασιλόπιτα 2012 ! ! !
Ορίστε! Έτοιμη και η δικιά μας βασιλόπιτα!!!! "Φρου-φρου κι αρώματα" πλημμύρισαν το σπίτι !!!!
Υλικά:
Εκτέλεση
Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος μαλακωμένο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κούπα καρύδια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
- 1/2 κούπα αμύγδαλα βρασμένα, καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα στο μουλτι
- 1 κάψουλα βανίλια
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ.γλ. κονιάκ
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα τα αυγά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν κι έπειτα μαζί με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε όλο μαζί το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό να γίνουν αφρός και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε με το ξύσμα, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα.
- Αδειάζουμε σιγά σιγά το αλεύρι χτυπώντας ταυτοχρόνως (ενδέχεται να μην το σηκώσει όλο) κι έπειτα με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και τους ξηρούς καρπούς.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170' βαθμούς για 50' λεπτά σχεδόν μέχρι να ροδίσει!!!
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ένα κέρμα και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα το κέικ. Τρυπάμε από κάτω το φλουρί.
- Πασπαλίζουμε με την άχνη και.........
- περιμένουμε με ανυπομονησία την έλευση του νέου έτους χωρίς να ξεχάσουμε να ευχηθούμε υγεία, χαρά, ευτυχία και κουράγιο!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας