Πρασσόπιτα! ! !
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλα παραδοσιακά ή κουρού
- 500 γρ. πράσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 350 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 1 μεγάλο αυγό + 1 για άλειμμα
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φλιτζ. τσ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα.
- Βάζουμε σε καυτό λάδι να τσιγαριστούν τα πράσα μαζί με τα κρεμμύδια. Βγάζουμε από το λάδι. τοποθετούμε σε μπολ και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.
- Στο μπολ με τα λαχανικά προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, τον άνηθο, τη φρυγανιά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε λίγο ένα ταψί μεσαίας διάστασης και τοποθετούμε το ένα φύλλο κουρού ή τα μισά παραδοσιακά.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
- Ραντίζουμε το ελαιόλαδο πάνω από τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού ή με τα υπόλοιπα παραδοσιακά.
- Χτυπάμε καλά το άλλο αυγό μαζί με λίγο αλατάκι και με ένα πινέλο απλώνουμε στην επιφάνεια της πίτας.
- Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3/4 με 1 ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα ή πίτα μας.
Ωραία η συνταγή σου -----> Μπράβο σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην πρασσόπιτα την κάνω με ένα φύλλο κουρού μόνο από κάτω κι την τυλίγω περιμετρικά στις άκρες. Είναι πιο νόστιμη όταν κρυώσει.
ΑπάντησηΔιαγραφή