Μπισκοτάκια βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας!!!!






Υλικά:
  • 3 1/2 φλιτζ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 πλάκα φρέσκο βούτυρο τεμαχισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
  • 125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • χρωματιστά κουφετάκια

Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα το βούτυρο να μαλακώσει και έπειτα ρίχνουμε σταδιακά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε μέσα στο αρχικό μείγμα τις σκόνες μέχρι να τις "τραβήξει" όλες και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει.
  5. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα.
  7. Στρώνουμε  λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή ταψί
  8. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε λεπτό σχετικά φύλλο.
  9. Κόβουμε με κουπ-πατ διάφορα σχεδιάκια και τα βάζουμε στο ταψί με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
  10. Ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς για 15' λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν.
  11. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  12. Ετοιμάζουμε το γλάσσο:Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα να καλυφθούν όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα.
  13. Τα τοποθετούμε και πάλι πάνω σε λαδόκολλα και και στολίζουμε στο καθένα με ένα κουφετάκι!
  14. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσσο.

Τα παιδιά ξετρελαίνονται!!!!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις