Μπισκοτάκια βουτύρου με επικάλυψη σοκολάτας!!!!
- 3 1/2 φλιτζ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκος αυγού
- 1 πλάκα φρέσκο βούτυρο τεμαχισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κάψουλα βανίλια
- 1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
- 125 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
- χρωματιστά κουφετάκια
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε πρώτα το βούτυρο να μαλακώσει και έπειτα ρίχνουμε σταδιακά και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να ενωθούν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν και το αλάτι.
- Ρίχνουμε μέσα στο αρχικό μείγμα τις σκόνες μέχρι να τις "τραβήξει" όλες και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλάει.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα ή ταψί
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη σε λεπτό σχετικά φύλλο.
- Κόβουμε με κουπ-πατ διάφορα σχεδιάκια και τα βάζουμε στο ταψί με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180' βαθμούς για 15' λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε το γλάσσο:Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα να καλυφθούν όσο γίνεται πιο ομοιόμορφα.
- Τα τοποθετούμε και πάλι πάνω σε λαδόκολλα και και στολίζουμε στο καθένα με ένα κουφετάκι!
- Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσσο.
Τα παιδιά ξετρελαίνονται!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας