Ρυζοκολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο! ! !
Κι επειδή δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πάει χαμένη η ψίχα από τα κολοκυθάκια που έφτιαξα στην αμέσως προηγούμενη συνταγή, την αξιοποίησα καταλλήλως προσθέτοντας λίγα υλικά ακόμη!
Άνοιξα και ένα φύλλο σπιτικό και έκανα μια πίτα αυτοσχέδια που από styling δεν λέει και πολλά αλλά απο γεύσηηηηηηη!!!!!!
Υλικά για μια μικρή πίτα:
Για τη γέμιση
- ψίχα από 4 κολοκυθάκια αλεσμένη στο μούλτι
- 1 καρότο τριμμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σφιχτή ντομάτα περασμένη στο μούλτι
- 1/2 κούπα ρύζι
- 2 κουτ.σ. τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγος άνηθος ψιλοκομμένος
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- αλάτι-πιπέρι
Για το φύλλο:
- 250 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 φλυτζ.τσ. ελαιόλαδο
- 2-3 σταγόνες ξύδι
- λίγο αλάτι
- χλιαρό νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση:
- Στραγγίζουμε όσο μπορούμε το καρότο και την ψίχα κολοκυθιών.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.Εάν κρίνουμε απαραίτητο προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά για να ρουφήξει περισσότερα υγρά.
- Ετοιμάζουμε το φύλλο:
- Σε μία μικρή λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι και το λάδι και αφήνουμε μια λακκούβα στο κέντρο όπου θα αρχίσουμε να ρίχνουμε μέσα της σιγά-σιγά το νερό.
- Ζυμώνουμε με τα χέρια και σταματάμε να ρίχνουμε νερό όταν θα έχει γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια και θα είναι λεία.
- Κόβουμε στα 2 το ζυμάρι.
- Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε με πλάστη το ένα ζυμάρι όσο πιο στρογγυλό και λεπτό μπορούμε.
- Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο ζυμάρι.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι στρογγυλό και τοποθετούμε προσεχτικά το ένα φύλλο.
- Αδειάζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Γυρνάμε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει.
- Χαράζουμε σε κομμάτια την πίτα μας και.
- ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180' βαθμούς για 20'λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας