Μοσχαράκι κοκκινιστό!!!!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κατά προτίμηση από ποντίκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτί ντοματοχυμός
- κανέλλα σε σκόνη
- 2-3κόκκοι μπαχάρι
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κουτ.σ. ζάχαρη
- 1 δαφνόφυλλο
- ελαιόλαδο
- νερό ζεστό όσο χρειαστεί
- Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε να κάψει το λάδι και σοτάρουμε το κρέας απ΄ όλες τις πλευρές χωρίς να πλακώνονται τα κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο.
- Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια με το σκόρδο και περιμένουμε άλλο ένα λεπτάκι.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμηστεί.
- Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, ρίχνουμε 2 πρέζες από αλατοπίπερο και κανέλα, τη ζάχαρη, τα μπαχαράκια και το δαφνόφυλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό έτσι ώστε να καλύπτωνται τα κρέατα.
- Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 1 ωρίτσα "σύοντας" κατά διαστήματα την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν απαλά.
- Εάν θεωρίσουμε απαραίτητο προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νεράκι.
- Το φαγητό θα είναι έτοιμο μόλις η σάλτσα θα έχει δέσει.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, σπαγγέτι, πουρέ πατάτες ή ρυζάκι!
Σημ.:Εάν το κρεατάκι μαγειρευτεί και έχει ψηθεί νωρίτερα απ' τη σάλτσα, αφαιρούμε τα κομμάτια μέσα απ' την κατσαρόλα και περιμένουμε να "δέσει" μόνη της. Μόλις ετοιμαστεί κι αυτή τότε "επιστρέφουμε" στη θέση τους και το κρεατάκι!!!
Καλή σας όρεξη!
Κλασσικό πεντανόστιμο φαγητό και ειδικά όταν συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωπω δε λετε τιποτα! Το κολπο ειναι απλως να παραμεινει μαλακό..
ΑπάντησηΔιαγραφή