Φοβερές πατάτες αλά κρεμ!!!!
Όχι να περιαυτολογήσω αλλά...περιαυτολογώ...!!!Η συγκεκριμένη και πολυλατρεμένη συνταγή είναι μία από τις σπεσιαλιτέ μου. Είχα καιρό να την κάνω γιατί δεν θεωρούσα ότι ταίριαζαν πολύ με το καλοκαίρι. Τώρα που φθινοπώριασε εεε χμ....χειμώνιασε ήθελα να να πω, την έφτιαξα και σας την παρουσιάζω!
Υλικά:
- 9 μεγάλες πατάτες
- 1 μεγαλούτσικη ντομάτα σφιχτή κομμένη σε κυβάκια
- 1 λουκάνικο τύπου Φρανκφούρτης κομμένο σε κυβάκια
- 5 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος light
- 1 ποτήρι gouda τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ.σ. βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο εάν μας αρέσει
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις πατάτες καλά και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν για 3/4 με μία ώρα μαζί με τη φλούδα τους.
- Τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε και τις ανοίγουμε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε το περισσότερο ψαχνό τους αφήνοντας όμως και λίγο. Τοποθετούμε την ψίχα τους σε μπολ.
- Μέσα στο μπολ ζουλάμε την ψίχα με μαχαίρι , ρίχνουμε τα αλλαντικά, την ντομάτα, το βούτυρο, τη μισή ποσότητα τυριού, τη μισή ποσότητα κρέμας και λίγο αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με το πιρούνι.
- Λαδώνουμε ένα πιρέξ ή ταψί και τοποθετούμε μέσα τις άδειας "βαρκούλες" πατάτες τη μία δίπλα στην άλλη όσο πιο σφιχτά γίνεται.
- Γεμίζουμε τις πατάτες με ένα κουτάλι με τη γέμιση που φτιάξαμε.
- Περιχύνουμε σε όλες λίγη ακόμη από την κρέμα, λίγο τυρί και μοσχοκάρυδο εάν θέλουμε.
- Τέλος περιχύνουμε και όσο κρέμα μας έχει απομείνει αλατίζοντας ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 15-20 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και ροδίσει η κρέμα γάλακτος.
Γίνονται όνειρο!
Συνοδεύουν τέλεια κοτόπουλο και φιλέτο χοιρινό λεμονάτο!!!
Καταπληκτικό και ως ορεκτικό!
Σημ.:Μπορούν στη γέμιση να προστεθούν και μερικά τρίμματα ροκφόρ!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας