Αρωματικό κέικ πορτοκαλιού !!!!!
Ένα κέικ ευωδιαστό με πλούσια γεύση πορτοκαλιού...εσωτερικά και εξωτερικά!
Εκτέλεση:
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
2 κάψουλες βανίλια
χυμός ενός μεγάλου πορτοκαλιού
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
ξύσμα 1μεγάλου πορτοκαλιού
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το κρύο σιρόπι (σάλτσα) πορτοκαλιού:
2 κουτ.σ.άχνη ζάχαρη
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γαρνίρισμα:
Φέτες ή φλούδες πορτοκαλιού
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να μοιάζουν με ψίχουλα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό, το γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.
- Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι (ενδέχεται να μην το σηκώσει όλο).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στενόμακρη ή στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα (το μείγμα δεν πρέπει να έρχεται σε ίδιο ύψος με το μείγμα καθότι αυτό θα φουσκώσει αρκετά).
- Ψήνουμε για 3/4 με 1 ώρα περίπου στους 180' βαθμούς στις αντιστάσεις ελέγχοντας με ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού.
- Μόλις το κεκάκι θα είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να χλιαρίνει.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:Σε ένα μπολ χτυπάμε την άχνη με το χυμό και το ξύσμα μέχρι να γίνει σαν σάλτσα (ούτε νερουλό, ούτε πηχτό).
- Περιχύνουμε με το σιρόπι το χλιαρό κέικ σε όλο του το μήκος και αν θέλουμε με λίγο ξύσμα ακόμη.
- Γαρνίρουμε με τις φέτες ή τις φλούδες πορτοκαλιού!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας