Σουτζουκάκια!!!

Υλικά:

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 2 δοντάκια σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 3 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. γαλέτα (σκόνη φρυγανιάς)
  • 500 γρ.ντομάτες πολτοποιημένες χωρίς το φλούδι τους
  • 4 σφηνάκια ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουτ.σ. νερό (εάν βγει πολύ σφιχτή η ζύμη)



Εκτέλεση:
  1. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια: Μέσα στον κιμά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  2. Πλάθουμε σε οβάλ μπαλάκια και τοποθετούμε για 15' λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ντοματοχυμό που φτιάξαμε, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.Αφήνουμε μσε μέτρια φωτιά  να δέσει και να γίνει η σάλτσα.
  4. Στο μεταξύ βγάζουμε τους κεφτέδες από το ψυγείο και τους ροδίζουμε σε καυτό λάδι.
  5. Μόλις πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, στραγγίζουμε και έπειτα τους βουτάμε και αυτός μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να σιγοβράσουν μαζί για λίγο ακόμα.
  6. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια..(εγώ είχα από χθες λίγες πένες ακόμα...μια χαρά κι αυτός ο συνδυασμός).










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις