Σουτζουκάκια!!!
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 δοντάκια σκόρδο λιωμένες
- 1/2 κουτ.γλ. κύμινο σε σκόνη
- 3 σφηνάκια ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζ.τσ. γαλέτα (σκόνη φρυγανιάς)
- 500 γρ.ντομάτες πολτοποιημένες χωρίς το φλούδι τους
- 4 σφηνάκια ελαιόλαδο
- 1 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
- αλάτι-πιπέρι
- 2 κουτ.σ. νερό (εάν βγει πολύ σφιχτή η ζύμη)
Εκτέλεση:
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια: Μέσα στον κιμά προσθέτουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Πλάθουμε σε οβάλ μπαλάκια και τοποθετούμε για 15' λεπτά στο ψυγείο για να σφίξουν λίγο.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον ντοματοχυμό που φτιάξαμε, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.Αφήνουμε μσε μέτρια φωτιά να δέσει και να γίνει η σάλτσα.
- Στο μεταξύ βγάζουμε τους κεφτέδες από το ψυγείο και τους ροδίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, στραγγίζουμε και έπειτα τους βουτάμε και αυτός μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα να σιγοβράσουν μαζί για λίγο ακόμα.
- Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια..(εγώ είχα από χθες λίγες πένες ακόμα...μια χαρά κι αυτός ο συνδυασμός).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας