Baby πατατούλες φούρνου...!
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 κιλό πατάτες baby
- χυμός ενός λεμονιού
- χυμός ενός πορτοκαλιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 ποτηράκια κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ.σ.μουστάρδα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι χοντρό
- ρίγανη
- νερό
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ταμπονάρουμε ελαφρώς τις πατατούλες.Τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρέξ.
- Περιχύνουμε με τους χυμούς και με λίγη μουστάρδα επιφανειακά. Τοποθετούμε ανάμεσά τους αραιά το σκόρδο.
- Περιχύνουμε και το ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας τις πατατούλες.
- Προσθέτουμε λίγο νερό ώστε να μην τις καλύπτει μέχρι πάνω αλλά ίσα-ίσα μέχρι τα μισά τους.
- Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 200' βαθμούς το πρώτο 10λεπτο κι έπειτα στους 180' βαθμούς ελέγχοντας συνεχώς μήπως χρειάζονται επιπλέον νεράκι και ανακατεύοντας 1-2 φορές απαλά (συνήθως οι baby πατάτες δεν απαιτούν πολύ χρόνο ψησίματος καθώς είναι μικρές και στρογγυλές).
- Περιμένουμε να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι και σερβίρουμε!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας