Τηγανιά Νο2
Υλικά:
Εκτέλεση:
Σερβίρουμε ζεστή!
- 500 γρ. τηγανιά ή χοιρινό κρέας κομμένο σε μπουκιές
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ.σ.πάπρικα
- 1 ποτηράκι νερό
- 1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ή βαθύ και φαρδύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας και την πιπεριά.
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε και την πάπρικα.
- Με μια κουτάλα ξύλινη ανακατεύουμε να ροδίσει καλά το κρέας από όλες τις μεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά με 3/4.
- Ανακατεύουμε ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Το κρέας πρέπει να βγει ομοιόμορφα ψημένο και ταυτόχρονα μαλακό και ασπριδερό εσωτερικά!
Σερβίρουμε ζεστή!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας