Κουρού τυροπιτάκια

 


Υλικά:

1/2 φλιτζάνα καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο

1/2 φλιτζάνα φρέσκο γάλα

1 πακετάκι φαρινάπ (όχι ολόκληρο αλλά γύρω στα 400 γραμμάρια)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 μπολάκι φέτα θρυμματισμένη 

μοσχοκάρυδο τριμμένο εάν μας αρέσει

ελάχιστο πιπέρι

1 αυγό χτυπημένο και ένα ακόμη λίγο χτυπημένο με νερό για να αλείψουμε στο τέλος

σουσάμι

(Επίσης μπορεί να προστεθεί ψιλοκομμένος μαϊντανός, άνηθος μέσα στη γέμιση ή και καρότο τριμμένο)


Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε το γάλα με το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει από το τα χέρια. Εάν χρειαστεί κι ανάλογα με την ποιότητα του λαδιού και του γάλακτος το ζυμάρι μπορεί να τραβήξει κι όλο το φάριν απ.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα με το αυγό,τα καρυκεύματα και τα μυρωδικά εάν μας αρέσουν. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
  3. Κόβουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε στις παλάμες σε στρογγυλά φυλλαράκια. Γεμίζουμε με τη γέμιση και κλείνουμε σε φεγγαρόσχημα πιτάκια. Ενώνουμε με πιρούνι τις άκρες να κολλήσουν και τα βάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους μέσα σε ταψί με χαρτί φούρνου. 
  4. Με πινέλο αλείφουμε το αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά και μέχρι να πάρουνε χρώμα. Τα κουρού γίνονται πολύ τραγανά σαν μπισκότο.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις