Καρμπονάρα
Υλικά για 4 άτομα:
Σημ.:Για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρυά η καρμπονάρα μας προτιμάμε το μπέικον να βράσει και να "διώξει'' τα περιττά λίπη παρά θα τσιγαριστεί σε τηγάνι.Έτσι γίνεται και πιο εύπεπτη και βαραίνει λιγότερο το στομάχι.
Σημ.1:Τα ζυμαρικά "πέννες" έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν περισσότερη σάλτσα πάνω τους.
Σημ.2:Εάν μας έχουν μείνει και για την επόμενη μέρα τότε απλά ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο φρέσκο γάλα για να ξαναζωντανέψει.
- 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγετίνι Νο10
- 20 φέτες μπέικον
- 3 κουτάκια κρέμα γάλακτος light για μαγειρική
- 100 γρ. ροκφόρ
- 1 φλιτζ. τσ. τριμμένο τυρί
- 1 κουτ. σ. βούτυρο
- φρέσκος μαιντανός
- αλάτι-πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το μπέικον έτσι όπως είναι ολόκληρες οι φέτες.Περιμένουμε μέχρι να πάρει ένα απαλό ροζ χρώμα.
- Το βγάζουμε από το νερό, στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μπέικον μαζί με τις κρέμες γάλακτος, το ροκφόρ, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να λιώσει ελαφρώς το ροκφόρ. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Μόλις πάρουν την πρώτη βράση ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τον μαιντανό και τώρα πια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.Μόλις δέσει αποσύρρουμε.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα βουτυρώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με την σάλτσα και με επιπλέον τριμμένο τυρί!!!
Σημ.:Για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελαφρυά η καρμπονάρα μας προτιμάμε το μπέικον να βράσει και να "διώξει'' τα περιττά λίπη παρά θα τσιγαριστεί σε τηγάνι.Έτσι γίνεται και πιο εύπεπτη και βαραίνει λιγότερο το στομάχι.
Σημ.1:Τα ζυμαρικά "πέννες" έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν περισσότερη σάλτσα πάνω τους.
Σημ.2:Εάν μας έχουν μείνει και για την επόμενη μέρα τότε απλά ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας λίγο φρέσκο γάλα για να ξαναζωντανέψει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας