Κολοκυθόπιτα αρμυρή!!!
- 1 πακέτο φύλλα κρούστας χοντρά παραδοσιακά
- 4 μέτρια κολοκύθια πράσινα
- 2 μικρά καρότα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι αλεσμένο στο μούλτι
- φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 350 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 1 φλιτζ. τσ. τριμμένο τυρί (γραβιέρα ή σκληροτύρι)
- 2 αυγά
- ελάχιστο αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
- Ξύνουμε τα κολοκύθια και τα καρότα, τα πλένουμε, τα περνάμε στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε με τα χέρια μας σε ένα τρυπητό σκεύος.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα τυριά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα λαχανικά,το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα αυγά, λίγο αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή ακόμη καλύτερα με τα χέρια.
- Εάν δούμε ότι έχει πάλι πολλά ζουμιά λόγω και των αυγών που βάλαμε, ξαναστραγγίζουμε ελαφρώς πολύ προσεχτικά και προσθέτουμε εάν χρειάζεται λίγη ακόμη φρυγανιά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί ή λαμαρίνα, προσθέτουμε ένα φύλλο, λαδώνουμε πάλι λίγο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 2 ακόμη φύλλα.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Σκεπάζουμε πάλι με άλλα τρία φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως πριν.
- Τυλίγουμε στα πλαϊνά τα φύλλα που περισσεύουν απέξω.
- Ρίχνουμε λίγο βούτυρο ή λίγο αυγό στην επιφάνεια της πίτας μας για να ροδίσει
- Χαράζουμε ελαφρά τα κομμάτια και...
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3/4 με 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς και προς το τέλος στους 170!!!
Θα μου την φτιάξεις κι εμένα όταν έρθεις;
ΑπάντησηΔιαγραφή