Λουκανικάκια κοκτέιλ
Υλικά:
- 40 λουκανικάκια τύπου φρανκούρτης
- 20 φέτες μπέικον
- μουστάρδα κλασική ή απαλή
- χυμός από 1 μικρό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το μπέικον στη μέση ώστε νε γίνουν δύο τετράγωνα περίπου κομμάτια το καθένα.
- Τυλίγουμε κάθε λουκανικάκι με κάθε κομματάκι μπέικον.
- Μέσα σε ένα ταψί στρογγυλό βάζουμε το ένα λουκανικάκι δίπλα στο άλλο.
- Φτιάχνουμε μια μαρινάδα σε ένα μπολ, ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού μαζί με μια κουτ.σ.μουστάρδα και περιχύνουμε τα λουκανικάκια.
- Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη ακόμη μουστάρδα και..
- ψήνουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το μπέικον και να βγάλει το λίπος του.
- Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.
Σημ.:Για ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, βράζουμε πρώτα για 10' λεπτά το μπέικον και έπειτα συνεχίσουμε με την παραπάνω διαδικασία.
****
ΑπάντησηΔιαγραφή