Μίνι κρουασάν σοκολάτα-φουντούκι
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 12 μικρά στρογγυλά φύλλα σφολιάτας
- πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)
- 12 μικρές πλάκες μαύρης σοκολάτας (υγείας)
- 10 φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι (όχι εντελώς σκόνη)
- βούτυρο
- τριμμένα μπισκότα
Εκτέλεση:
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
- Παίρνουμε ένα ένα τα φυλλαράκια και τα αλείφουμε εσωτερικά με 1 κουτ.γλ.βούτυρο και 1 κουτ.γλ.μερέντα. Τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν μεταξύ τους αυτά τα 2 υλικά.
- Έπειτα πασπαλίζουμε αυτή τη γέμιση με 1 κουτ.γλ. κοφτό, αλεσμένο φουντούκι
- Τοποθετούμε πάνω από όλα αυτά και από μία πλακίτσα μαύρη σοκολάτα υγείας και τα κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20' λεπτά στους 180' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Μόλις είναι έτοιμα τα κρουασανάκια μας αλείφουμε εξωτερικά με λίγη ακόμη πραλίνα και πασπαλίζουμε με λίγο φουντούκι και μπισκότο!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας