Μίνι κρουασάν σοκολάτα-φουντούκι

Υλικά:
  • 12 μικρά στρογγυλά φύλλα σφολιάτας
  • πραλίνα φουντουκιού (μερέντα)
  • 12 μικρές πλάκες μαύρης σοκολάτας (υγείας)
  • 10 φουντούκια αλεσμένα στο μούλτι (όχι εντελώς σκόνη)
  • βούτυρο
  • τριμμένα μπισκότα

Εκτέλεση:
  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο.
  2. Παίρνουμε ένα ένα τα φυλλαράκια και τα αλείφουμε εσωτερικά με 1 κουτ.γλ.βούτυρο και 1 κουτ.γλ.μερέντα. Τα ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν μεταξύ τους αυτά τα 2 υλικά.
  3. Έπειτα πασπαλίζουμε αυτή τη γέμιση με 1 κουτ.γλ. κοφτό, αλεσμένο φουντούκι
  4. Τοποθετούμε πάνω από όλα αυτά και από μία πλακίτσα μαύρη σοκολάτα υγείας και τα κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες  με τη βοήθεια ενός πιρουνιού.
  5. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 20' λεπτά στους 180' μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Μόλις είναι έτοιμα τα κρουασανάκια μας αλείφουμε εξωτερικά με λίγη ακόμη πραλίνα και πασπαλίζουμε με λίγο φουντούκι και μπισκότο!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις