Μακαρονάδα Μπολονέζ ....
....ή αλλιώς μακαρονάδα με κιμά!!!
Υλικά:
για τη σάλτσα:
υπόλοιπα υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
για τη σάλτσα:
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- αλάτι-πιπέρι
- κανέλα
- 1 κοφτό κουτ.γλ.ζάχαρη
- λίγο ελαιόλαδο
- 1/3 ποτ. νερό προαιρετικά
υπόλοιπα υλικά:
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10 (σπαγγετίνι)
- 1 κουτ. σ. βούτυρο ή λάδι
- γραβιέρα τριμμένη ή σκληροτύρι τριμμένο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει.
- Ρίχνουμε τον κιμά και τον ταράζουμε συνέχεια με ένα πιρούνι έως ότου ασπρίσει.
- Όταν ασπρίσει, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 2 πρέζες κανέλα. Περιμένουμε να πάρουν μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν χωρίς το καπάκι της κατσαρόλας.
- Που και που ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Εάν η σάλτσα πήξει πολύ γρήγορα ρίχνουμε το νερό.
- Η σάλτσα είναι έτοιμη όταν θα έχει έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά.
- Όταν μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ή τα λαδώνουμε.
- Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο πρώτα τα μακαρόνια, περιχύνουμε μια ποσότητα σάλτσας και..
- γαρνίρουμε με μπόλικο τυρί!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας