Γλυκά πουγκιά
Είναι μια όμορφη κι εύκολη συνταγή!!! Τα γλυκά πουγκάκια είναι καλή ιδέα για κέρασμα σε φίλους ή για τον καφέ και το τσάι!
Υλικά για 20 πουγκιά:
- 20' μικρά τετράγωνα φύλλα σφολιάτας
- 1 κουτί μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εμένα μου αρέσει κυδώνι!)
- ελάχιστο βιτάμ
- ζάχαρη άχνη
- κανέλλα
- γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Απλώνουμε ένα ένα τα φυλλαράκια μας και με ένα μικρό κουταλάκι αλείφουμε με λίγο βιτάμ εσωτερικά, και έπειτα γεμίζουμε μια μικρή ποσότητα από την μαρμελάδα μας
- Τώρα το βήμα αυτό είναι το πιο σημαντικό: Παίρνουμε με προσοχή στη χούφτα μας ένα ένα τα γεμισμένα πια φυλλαράκια και με απαλές κινήσεις τσιμπάμε όλες μαζί τις τέσσερις πλευρές της, τις ενώνουμε μεταξύ τους και τις στρίβουμε όλες μαζί για να δημιουργηθεί το πουγκάκι μας. Προσέχουμε να μην τρυπήσει η ζύμη!
- Αφού τα έχουμε στρίψει όλα τρυπάμε ένα γαρυφαλλάκι πάνω στην κορυφή
- Σε φούρνο που πρώτα έχουμε προθερμάνει ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 25' λεπτά έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρωματάκι
- Τα βγάζουμε απ' το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε πρώτα με την άχνη κι έπειτα με ελάχιστη κανέλλα
Για τα πορτοφολάκια:
Αντί να στρίψουμε, ενώνουμε στο κέντρο τις τέσσερις γωνίες του φύλλου όπως είναι ο φάκελος αλληλογραφίας!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας