Παραδοσιακή "τηγανιά" της κ. Σοφίας (τηγανιά λεμονάτη)

Υλικά:
  • 1 κιλό τιγανιά ή 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 πράσινη ,1 κίτρινη πιπεριά και μία πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένες)
  • λίγο λάδι
  • αλατοπίπερο
  • κόκκινο κρασί
  • χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:
  1. Τσιγαρίζουμε την τηγανιά και τις πιπεριές με το λάδι για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Στην περίπτωση που έχουμε χοιρινό κρέας ολόκληρο κομμάτι, το κόβουμε εμείς σε μικρές μπουκιές.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρές ροδέλες ή κυβάκια
  3. Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό και αφήνουμε να μαγευρευτεί με κλειστό καπάκι για περίπου 3/4 με 1' ώρα.
  5. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι...!!!
  6. Σερβίρουμε ζεστή!


Απλό και εύκολο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις