Παραδοσιακή "τηγανιά" της κ. Σοφίας (τηγανιά λεμονάτη)
Υλικά:
- 1 κιλό τιγανιά ή 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 1 πράσινη ,1 κίτρινη πιπεριά και μία πορτοκαλί πιπεριά (ψιλοκομμένες)
- λίγο λάδι
- αλατοπίπερο
- κόκκινο κρασί
- χυμός 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε την τηγανιά και τις πιπεριές με το λάδι για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Στην περίπτωση που έχουμε χοιρινό κρέας ολόκληρο κομμάτι, το κόβουμε εμείς σε μικρές μπουκιές.
- Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε μικρές ροδέλες ή κυβάκια
- Μόλις ροδίσουν σβήνουμε με το κρασί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό και αφήνουμε να μαγευρευτεί με κλειστό καπάκι για περίπου 3/4 με 1' ώρα.
- Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι...!!!
- Σερβίρουμε ζεστή!
Απλό και εύκολο!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας