Μικρές μπουγάτσες με κρέμα!!!
Υλικά:
- 1 κουτί σφολιάτα κομμένη στα τέσσερα, ή οχτώ μικρά τετράγωνα σφολιατάκια
- 4 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
- 4 αβγά
- 2 βανίλιες ή 2 βανιλέτα
- 3 κουταλιές σ. βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βάζουμε να βράσει το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι έως ότου αρχίζει να πήζει αρκετά
- Ανακατεύουμε σε ενα μπολ τη βανίλια μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά
- Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα με το γαλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει καλά η κρέμα μας.
- Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια της σφολιάτας και αλείφουμε με λίγο βούτυρο και βάζουμε γέμιση τόση που να μας επιτρέπει να ενώσουμε τις άκρες χωρίς να χυθεί απέξω.
- Βρέχουμε ελαφρώς τις άκρες με λίγο γάλα και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180' βαθμούς για 20'-30' λεπτά.
- Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με την άχνη και την κανέλα!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας