Μυρωδάτο κέικ με λευκό γλάσσο και λεμόνι
Υλικά:
- 1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1/2 φλ.τσ. χυμός ποτοκαλιού
- 2/3 φλ.τσ. γάλα
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 βανίλιες
- 180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το ξύσμα
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε
- Μόλις σφύξει η ζύμη την αραιώνουμε με το γάλα
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα ή ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 50' λεπτά ανάλογα και με το φούρνο μας
- Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή κουβερτούρα και απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ
- Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού και με τη χρωματιστεί τρούφα
Σημ.Ταιριάζει άψογα με τον καφέ ή το τσάι μας ιδιαιτέρως τις απογευματινές ώρες!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας