Κοτόπουλο κοκκινιστό με βασιλικό
- 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
- 1 κουτί πασάτα ντομάτας (στο εμπόριο υπάρχει με άρωμα βασιλικό και ρίγανη)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι-πιπέρι
- φρέσκια ρίγανη
- βασιλικός
- 1/2 κούπα τσ. ελαιόλαδο
- 3 ποτηράκια νερό
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και τοποθετούμε σε ταψί
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τοποθετούμε κάτω από τις πέτσες του κοτόπουλου.
- Περιχύνουμε με την πασάτα τα μπούτια και χύμα μέσα στο ταψί.
- Ραντίζουμε με το λάδι να πάει παντού.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπάλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε που και που διάσπαρτα λίγα φυλλαράκια βασιλικού.
- Ρίχνουμε και το νερό (πρέπει να είναι πάνω από τα μισά του κοτόπουλου).
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες έως ότου απορροφηθούν τα πολλά υγρά και μείνει η σάλτσα πηχτή!
Σημ. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος κι άλλο νερό...
Σημ.2 Αυτό το κοτοπουλάκι ταιριάζει άψογα με χοντρά μακαρόνια ή τηγανιτές πατάτες!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας