Κέικ μαρμπρέ με καραμέλα και σοκολάτα!!!
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2/3 κούπας γάλα
- 1/3 φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 3 φακελάκια κουβερτούρα σε σταγόνες με γεύση καραμέλα
- 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
- 3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό, το ξύσμα και τις βανίλιες
- Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και μετά το γάλα΄ώστε να μαλακώσει η ζύμη μας
- Ρίχνουμε μερικές σταγόνες καραμέλας μέσας στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά
- Κρατάμε σε ένα μέρος 5 κουταλιές της σούπας ζύμη και την ανακατεύουμε καλά με το κακάο ώστε να γίνει σοκολατένιο
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα αδειάζουμε το 1/2 της λευκής ζύμης, μετά από πάνω τη σοκολατένια και τέλος την υπόλοιπη λευκή.
- Με ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρύ ανακάτεμμα για να γίνουν σοκολατένια "νερά" στο εσωτερικό του κέικ.
- Ψήνουμε στους 180' βαθμούς για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να γίνει χλιαρό ή και εντελώς κρύο.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα και καλύπτουμε με αυτήν τη μισή επιφάνεια του κέικ
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την κουβερτούρα καραμλελα και καλύπτουμε την άλλη μισή επιφάνεια του κέικ και..
- πασπαλίζουμε με λίγες ακόμη σταγόνες καραμέλας !!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας