Λευκή μους με βανίλια!!!
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 2 βανίλιες
- 6 μπισκότα σοκολάτας
- λικέρ κακάο ή ουίσκι ή ρούμι
- 6 κουταλάκια γλ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
- νιφάδες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει παχύρρευστη (όχι σφιχτή σαντιγύ) και τη βάζουμε στο ψυγείο για 10' λεπτα.
- Σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με λίγο ποτό. Τοποθετούμε στον πάτο κάθε μπολ.
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερούρα σε μπεν- μαρί.
- Βγάζουμε την κρέμα απ' το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε απαλά με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα μπολ,
- Βάζουμε από ένα κουταλάκι μαρμελάδα στο κέντρο και,
- Πασπαλίζουμε τις νιφάδες σοκολάτας
- Βάζουμε τις μους στο ψυγείο για 1' ώρα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας