Παρατσάκ τούρτα!!!
- 1 1/2 πακέτο πτι-μπερ
- 1 topping σιρόπι καραμέλα
- 1 κουταλιά ουίσκι ή κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας μας
Για την κρέμα σοκολάτα:
- 1 κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
- 1/2 βαζάκι μερέντα ή νουτέλλα
Για την κρέμα βανίλια:
- 1 φυτική σαντιγύ σε κονσέρβα
- 1/2 κούπα τσαγιού γάλα φρέσκο ή αραιωμένο
- 2 βανίλιες άρωμα
- 4 κουτ. σούπ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγύ και έπειτα προσθέτουμε την νουτέλλα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τη φυτική κρέμα΄μέχρι να διογκωθεί, ρίχουμε σιγά-σιγά την άχνη, τις βανίλιες και το γάλα να ενωθούν καλά.
- Σε ένα πιρέξ βάζουμε μια στρώση μπισκότα και ραντίζουμε με το μισό ποτό.
- Απλώνουμε πάνω την κρέμα σοκολάτα.
- Από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότα ραντισμένα.
- Έπειτα την κρέμα βανίλια απλωμένη πολύ καλά.
- Περιχύνουμε το topping καραμέλα κάνοντας σχήματα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
- Πασπαλίζουμε τα τριμμένα μπισκότα ομοιόμορφα
- Τοποθετούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2' ώρες!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας