Γίνετε μέλος του blog μας

Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Εκμέκ κανταΐφι! ! !


Τέλειο γλυκό !!!




Υλικά:
1 πακέτο φύλλο για κανταΐφι
250 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
φιστίκια Αιγίνης ανάλατα κοπανισμένα
κερασάκια γλασέ ή βύσσινα κονσέρβας στραγγισμένα
 
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
λίγη φλούδα λεμονιού
 
Για την κρέμα
5 ποτήρια γάλα 
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά καλά χτυπημένα
2  κάψουλες βανίλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
5 κουτ.σ. κορν φλάουρ
1 γεμάτη κουτ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
 
Για την σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος full fat
2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
Εκτέλεση:
  • Ανοίγουμε με τα χέρια το φύλλο και το στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε στο φύλλο. Ψήνουμε στους 170' βαθμούς μέχρι να ροοδίσει ελαφρώς. Βγάζουμε απ΄ το φούρνο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
  • Στο μεταξύ βάζουμε να βράσουν τα υλικά του σιροπιού για 7-8 λεπτά. Ραντίζουμε καλά το ΄φυλλο μας με το ζεστό σιρόπι.Πασπαλίζουμε με λίγα κοπανισμένα φιστίκια. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα μαζί με το κορν-φλάουρ, τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα και ταράζουμε με αυγοδάρτη. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση ανακατεύοντας τακτικά με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει και να αρχίζει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε από τηα φωτιά και ρίχνουμε και το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει κι αυτό μέσα στην κρέμα και να δώσει έξτρα γεύση. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη και μόλις γίνει κι αυτή χλιαρή την απλώνουμε πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο. 
  • Χτυπάμε τις κρέμες γάλακτος με το μίξερ 6-7 λεπτά μαζί με την άχνη και την βανίλια έως ότου γίνουν αφράτη σαντιγί.
  • Αφού βεβαιωθούμε ότι το γλυκό έχει έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, με μια σπάτουλα ή κορνέ στρώνουμε πάνω από την κρέμα τη σαντιγί.
  • Στολίζουμε με τα κεράσια και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο φιστίκι.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και παγώνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε. Ιδανικά το ετοιμάζουμε απ΄ την προηγούμενη μέρα...!

Σίγουρα θα το ευχαριστηθούν όλοι!!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας