...Και η σοκολατοπιτοκατάσταση δεν έχει τέλος!!!!(σοκολατόπιτα με φουντούκια)

Να και η 5η μου σοκολατόπιτα.....Έπρεπε να αποτελειώσω μερικά υλικά που είχαν μείνει εντός και εκτός ψυγείου και να το αποτελέσματα......Αυτή τη φορά μάλιστα παρέα με άλλο ένα υλικό που μου αρέσει πολύ, τα φουντούκια!
Με αυτή την εκδοχή του γλυκού, θέλω να δείξω πως μπορούν να αντικατασταθούν ορισμένα υλικά με κάποια άλλα παραμένοντας η γεύση αναλλοίωτη και έξτρα ενισχυμένη!


Αυτή τη φορά λοιπόν έβαλα:

  • 1 φλιτζ.βούτυρο
  • 1/2φλιτζ.αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ.τσ. φουντούκια αλεσμένα, σε σκόνη
  • 1/3 φλιτζ.τσ. φουντούκια χοντροκοπανισμένα
  • 1 φλιτζ.ζάχαρη κρυσταλική
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες ή βανιλέτα
  • 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα μαύρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού



Για το γλάσσο:

  • 1 μικρή συσκευασία κρέμα γάλακτος light + 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη σπασμένη σε κομμάτια
  • 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο.
  2. Χτυπάμε τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή αλουμινένιο μπολ ) με το μίξερ τα αυγά μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλεύρι, τη σκόνη φουντουκιού, το ξύσμα πορτοκαλιού.Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα φουντούκια.
  3. Λιώνουμε τα 150 γρ. κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την ενσωματώνουμε με τη ζύμη, χτυπώντας συνεχώς.
  4. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί μεσαίας διαμέτρου ή τετράγωνο και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη.
  5. Στο μεταξύ βάγουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε και τα κομμάτια σοκολάτας.Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  6. Ψήνουμε το κέικ  στους 180' βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι η κρούστα να αρχίσει να κάνει ρωγμές. Ελέγχουμε και στο κέντρο με ένα μαχαίρι.
  7. Βγάζουμε, χαράζουμε μέχρι κάτω τα κομμάτια και περιχύνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στο ζεστό κέικ επιμένοντας στα κενά των χαραγμένων κομματιών. Απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  8. Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι και λίγο ακόμη ξύσμα!!!

Ωραιότατος ο συνδυασμός σοκολάτας-φουντουκιού-πορτοκαλιού!!!











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις