Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Πίτσα!!!

Πίτσα, η αγαπημένη λιχουδιά όλης της οικογένειας...!
Το ζυμάρι που έφτιαξα εγώ, γίνεται εύκολα χωρίς πολλά ζυμώματα κλπ...Γίνεται τραγανό και λεπτό και φυσικά νοστιμότατο!


Υλικά:
Για τη ζύμη

  • 1 φλιτζ.τσ. γάλα ζεστό
  • 250 γρ. αλεύρι φαριν απ
  • 1 κουτ.σ.βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλ.αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κουτ.γλ.ξύδι

Για τη γέμιση
  • σάλτσα κέτσαπ καλής ποιότητας (ωραίες είναι κι αυτές με τα μυρωδικά)
  • παριζάκι σε φέτες
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • μανιτάρια κονσέρβας 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • τυρί gouda τριμμένο
  • τυρί τριμμένο ημίσκληρο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη 



Εκτέλεση:
  1. Φτιάχνουμε το ζυμάρι: Σε ένα αλουμινένιο βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός τους γάλακτος) και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα πιρούνι.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το πιρούνι και έπειτα με τα χέρια μέχρι να τραβήξει όλο το αλεύρι και γίνει ζυμάρι.
  3. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια, τότε προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι (το καλύτερο είναι εναλλάξ φαρίνα και αλεύρι για όλες τις χρήσεις) έως ότου γίνει ελαστικό και να μην κολλάει.
  4. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με έναν πλάστη το ζυμάρι  και μεταφέρουμε προσεχτικά σε λαδωμένο ταψί ή λαμαρίνα ή  ανοίγουμε κατευθείαν μέσα σ' αυτά με τα χέρια.
  5. Σε προθερμασμένο φούρνο και έπειτα στους 170΄βαθμούς βάζουμε το ζυμάρι πρώτα μόνο του να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρώς.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε τη σάλτσα και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά
  7. Ψήνουμε στους 180΄ βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και "σταθούν" όλα μαζί τα υλικά!



Σημ.:Τα υλικά είναι αυτά που χρησιμοποίησα εγώ. Βάζουμε ό,τι μας αρέσει για γέμιση.
Σημ.2:Εάν σκοπεύουμε να κόψουμε  την πίτσα μας σε μικρά κομματάκια, τότε περιμένουμε να κρυώσει τελείως και με κοφτερό μαχαίρι προχωρούμε στον τεμαχισμό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας