Κουλουράκια παρμεζάνας
Κουλουράκια παρμεζάνας
Μετά την αγαπημένη μου συνταγή για αλμυρά μπισκότα Baton-sale ήρθε να προστεθούν στα αγαπημένα μου σνακ και τα κουλουράκια παρμεζάνας που γίνονται με την ίδια ζύμη για τα επίσης πολύ πετυχημένα τυροπιτάκια κουρού της μαμάς μου.
Τραγανά, τυρένια και πεντανόστιμα αυτά τα κουλουράκια παρμεζάνας συνοδεύουν κάθε στιγμή μέσα στη μέρα μας. Εξαιρετικά μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή σαν κολατσιό στην τσάντα του σχολείου και της δουλειάς.
Υλικά:
- 130ml ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- 130ml γάλα φρέσκο
- 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες σκόνη παρμεζάνας
- 1 πακετάκι φαρίνα που φουσκώνει
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
επιπλέον παρμεζάνα και σουσάμι για το πασπάλισμα
Στην πράξη:
- Ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα και την παρμεζάνα. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε κουλουράκια ίδιου μεγέθους. Σε μπολ ανακατεύουμε τριμμένη παρμεζάνα μαζί με σουσάμι και βουτάμε από την μπροστινή πλευρά κάθε κουλουράκι να κολλήσει το μείγμ. Αραδειάζουμε μέσα σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα κι απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας