Γκανάζ σοκολάτας με κακάο (χωρίς κουβερτούρα) για επικάλυψη
Γκανάζ σοκολάτας με κακάο (χωρίς κουβερτούρα) για επικάλυψη
Πόσες φορές μια συνταγή χρειάζεται για να ολοκληρωθεί κουβερτούρα γκανάζ και τυχαίνει να μην έχουμε διαθέσιμη;
Εγώ σήμερα είμαι εδώ για να σας δώσω τη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις με μια γκανάζ εξίσου νόστιμη χωρίς όμως κουβερτούρα αλλά κακάο.
Δείτε λοιπόν πως θα φτιάξετε κι εσείς υπέροχη γκανάζ κακάο ακολουθώντας τα περισσότερα βήματα..
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο καλής ποιότητας κοσκινισμένο
- *125γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μισό-μισό με μαργαρίνη
- 2 κουτ.σ. μέλι ανθέων
* Για νηστίσιμη γκανάζ κακάο χρησιμοποιούμε εξολοκλήρου φυτική μαργαρίνη!
Στην πράξη:
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει το βούτυρο χωρίς να κάψει. Προσθέτουμε το μέλι και με σύρμα ανακατεύουμε καλά να ενωθεί και να λιώσει με το βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε με ζωηρό ανακάτεμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις αποκτήσουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα αποσύρουμε από το μάτι. Δοκιμάζουμε αν είναι όσο γλυκό το θέλουμε. Για πιο γλυκειά γκανάζ προσθέτουμε επιπλέον μέλι μέσα στην κατσαρόλα. Για πιο πικρή προσθέτουμε επιπλέον κακάο.
Χρήσεις της γκανάζ με κακάο:
✓Σε πάστες και τούρτες! Επικαλύπτουμε τη γκανάζ χλιαρή με τη βοήθεια ενός κουταλιού κι αφού το γλυκό είναι εντελώς κρύο.
✓Σε προφιτερόλ και εκλέρ! Χρησιμοποιούμε τη γκανάζ αφού έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
✓Σε σοκολατόπιτα! Τη χρησιμοποιούμε χλιαρή όταν η σοκολατόπιτα κρυώσει εντελώς. Για ζουμερή σοκολατόπιτα χρησιμοποιούμε χλιαρή γκανάζ και ζεστή σοκολατόπιτα.
✓ Σε κέικ! Περιχύνουμε την γκανάζ όταν έλθει σε θερμοκρασία δωματίου πάνω σε κρύο κέικ.
Σημ. Όσο μαγειρεύουμε την γκανάζ είναι ρευστή. Αφού κρυώσει πάνω στα γλυκά σταθεροποιείται χωρίς όμως να γίνεται σκληρή.
Καλή σας επιτυχία ❤️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας