ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ


Αφράτη και νόστιμη, υπερσοκολατένια και λαχταριστή. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια υπέροχη σοκολατίνα? 
Τούρτα σοκολάτα σας έχω ξαναδείξει και σε άλλες εκδοχές ας πούμε αυτή εδώ κι αυτή  εδώ.
Αυτή τη φορά σας έχω υπέροχη νηστίσιμη σοκολατίνα με πανεύκολο παντεσπάνι που δεν χρειάζεται αλεύρι ή αυγά και γίνεται πανεύκολα!



Απολαύστε την!

Γι' αυτή τη μίνι τούρτα χρησιμοποίησα στρογγυλό τσέρκι ρυθμισμένο στα 16.5 εκ.

Τα υλικά μας είναι:
Για τη μους σοκολάτας

  • 200ml φυτική κρέμα για σαντιγί (ψυγείου)
  • 80γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα ψιλοκομμένη
  • 40ml ρόφημα αμυγδάλου ψυγείου

Για το παντεσπάνι;

  • 1 κούπα μπισκότα σοκολάτας νηστίσιμα αλεσμένα σε σκόνη
  • 1/2 κούπα φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 1 κουτ.γλ. banking powder
  • 1 κουτ.σ. σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κουτ.σ. κακάο 

Για το σιρόπι:

  • λίγο ρόφημα αμυγδάλου ανακατεμένο με 1 κουτ.γλ. λικέρ καφέ (χωρίς γάλα) ή αμαρέτο

Για την επικάλυψη γκανάζ:

  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 80ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 1 κουτ.γλ.ηλιέλαιο


Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με το παντεσπάνι: Ανακατεύουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό όπως τον κλασικό του κέικ. Εάν είναι πολύ σφιχτός προσθέτουμε επιολέον φυτικό γάλα ενώ αν είναι πολύ νερουλός προσθέτουμε επιπλέον σκόνη μπισκότου (περίπου 1 κουτί.σ.).
  • Ρυθμίζουμε το τσέρκι στα 16.5εκ και στρώνουμε στη βάση εσωτερικά ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Κάνουμε το ίδιο και με τα πλαϊνά. Ασφαλίζουμε τη βάση βάζοντας κι ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να σταθεροποιηθεί η βάση. Βάζουμε το τσέρκι μέσα σας ταψί και αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά ή έως να κάνει μικρές ρωγμές στην επιφάνεια. Αφού ψηθεί μεταφέρουμε το τσέρκι πάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
  • Ετοιμάζουμε τη μους: χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε σαντιγί. Ζεσταίνουμε το φυτικό ρόφημα. Βάζουμε την κουβερτούρα σε μπολ και ρίχνουμε από πάνω της το ζεστό ρόφημα. Αφήνουμε 3 λεπτά κι ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ωραία σοκολατένια σως. Αφού ελαφρά πέσει η θερμοκρασία της βάζουμε μέσα 1 κουταλιά από τη σαντιγί, ανακατεύουμε κι όλο αυτό το μείγμα το ενώνουμε με την υπόλοιπη σαντιγί κάνοντας με μαρίζ διπλώματα από κάτω προς τα πάνω. 
  • Αφού κρυώσει το παντεσπάνι αφαιρούμε τα χαρτιά και τα αλουμινόχαρτα. Το εμποτίζουμε με το υγρό και στρώνουμε από πάνω την μους. Βάζουμε το τσέρκι με την τούρτα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε την γκανάζ. Ζεσταίνουμε το ρόφημα και το ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ως τους γίνουν μια ωραία γυαλιστερή γκανάζ. Τέλος ρίχνουμε και το ηλιέλαιο.
  • Ξεφορμάρουμε την τούρτα και τη βάζουμε πάνω σε σχάρα. Επικαλύπτουμε με τη σοκολατένια γκανάζ τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά. Η σοκολάτα σταθεροποιείται αμέσως λόγω του ότι η τούρτα είναι παγωμένη. Μεταφέρουμε προσεχτικά την τούρτα σε πιατέλα και διατηρούμε στον ψυγείο. Σερβίρουμε 2 ώρες μετά.



Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις