ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ
Καλό κι ευλογημένο μήνα φίλοι μου!
Ας υποδεχτούμε τον Ιούνιο με ένα εύκολο μαμαδίστικο γλυκάκι για όλες τις περιστάσεις! Είναι τόσο εύκολο που μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και να το απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ❤️
Τα μαμαδίστικα γλυκά είναι εγγύηση ❤️❤️
Retro γλυκά για πάντα!!!!
Υλικά για ταψάκι διαστάσεων περίπου 36x29 εκ.
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί κρύα από το ψυγείο
- 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
- 1 κάψουλα βανιλέτα
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
- 1 κι 1/3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά κονιάκ (προαιρετικά)
- 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας γάλακτος
- 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας υγείας
Στην πράξη:
- Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τη φυτική σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τη βανιλέτα και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα και γίνει απαλή κρέμα.
- Διαχωρίζουμε την κρέμα σε 2 ίσα μέρη. Κρατάμε τη μισή κρέμα όπως είναι λευκή ενώ στην υπόλοιπη προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα ως ότου γίνει σοκολατένια.
- Βουτάμε ένα-ένα μπισκότο μέσα στο γάλα μέσα στο οποίο έχουμε αναμείξει το κονιάκ (εάν το χρησιμοποιήσουμε). Κάνουμε μια στρώση από μπισκότα μέσα στο ταψί μας και από πάνω στρώνουμε τη σοκολατένια κρέμα. Πάνω από τη σοκολατένια κρέμα κάνουμε μια στρώση με τα υπόλοιπα μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο μείγμα γάλακτος και έπειτα απλώνουμε προσεκτικά τη λευκή κρέμα που έχουμε κρατήσει.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα δύο είδη τρούφας και διακοσμούμε την επιφάνεια κουταλιά-κουταλιά να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και σερβίρουμε σε κομμάτια!
Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Ωραίο θα το κάνω
ΑπάντησηΔιαγραφή