ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΚΑΝΑΖ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΚΑΝΑΖ


Τούρτα κλασική ανάμεικτη για να καλύψει όλα τα γούστα ! Φανταστική, αφράτη, εύκολη και πεντανόστιμη!




Υλικά για τσέρκι 25εκ

  • 1 δόση παντεσπάνι (συνταγή  εδώ )
  • 1 φυτική σαντιγί κονσέρβας κρύα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα κονσέρβας (397γρ)
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο κλασικό 

Για το σιρόπι:

  • 1/3 φλιτζάνι νερό 
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά)

Για τη σκούρα γκανάζ: 

  • 200γρ. κουβέρτα σκούρα  ψιλοκομμένη 
  • 100ml γάλα πλήρες 
  • 1 κουταλάκι του γλ. μέλι 

Για τη διακόσμηση:

  • 100γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 50ml γάλα 
  • 1 κουταλάκι του γλ. βούτυρο



Διαδικασία: 

  • Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες (κλικ εδώ ). Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε σε 2 επίπεδα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να διπλασιαστεί και να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσουμε μια απαλή κρέμα. Μοιράζουμε την κρέμα σε 2 ίσα μέρη. Το ένα μέρος το αφήνουμε λευκό και στο άλλο χτυπάμε το κακάο έτσι ώστε να γίνει η σοκολατένια κρέμα.
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά, αφαιρούμε από το μάτι και προσθέτουμε το λικέρ. 
  • Τοποθετούμε το τσέρκι πάνω σε πιατέλα και βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Ραντίζουμε με πινέλο λίγο από το σιρόπι και στρώνουμε τα 2/3 της λευκής κρέμας και κρατάμε το υπόλοιπο για το τέλος. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι και στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας. Τέλος τη λίγη λευκή κρέμα που κρατήσαμε τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα σοκολάτας και βάζουμε την τούρτα στην  κατάψυξη 3 ώρες. 
  • Για τη γκανάζ σοκολάτας ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα, περιμένουμε 3 λεπτά κι έπειτα δουλεύουμε με μαρίζ να γίνει λεία και σοκολατένια. Τέλος ρίχνουμε το μέλι κι ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία της (να γίνει χλιαρή και να μην καίει)

Συναρμολόγηση: 

  • Ξεφορμάρουμε από το τσέρκι της την παγωμένη τούρτα πολύ προσεκτικά και την ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα. Περιλούζουμε την τούρτα με τη γκανάζ σοκολάτας ξεκινώντας από το κέντρο και απλώνοντας προσεκτικά προς τις άκρες και τα πλαϊνά (η τούρτα επειδή είναι πολύ κρύα αυτομάτως παγώνει γρήγορα τη γκανάζ οπότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι γρήγορες). Αφού στραγγίσει καλά με 2 φαρδιές σπάτουλες ( τις κλασικές για φαγητά ταψιού ) μεταφέρουμε την τούρτα σε πιατέλα. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το γάλα να ρευστοποιηθούν. Κάνουμε ακανόνιστα σχέδια πάνω στην τούρτα με ένα πιρούνι ή ξυλάκι. Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με τρούφα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σαντιγί κλπ. 

Κρατάμε την τούρτα στο ψυγείο ως ότου τη σερβίρουμε.


Καλή σας επιτυχία

Φιλικά,

Μαριφάνη 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις