ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ
Κορμός σοκολάτας της Μαριφάνης
Υπέροχο κέρασμα με λίγα υλικά και πολλή γεύση!
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα σε μορφή σκόνης
- 85γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα κλασική
- 125γρ. λευκή κουβερτούρα
- 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
- 230γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο
Διαδικασία:
- Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και ενώνουμε μέσα σε αυτές τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε το λικέρ και τέλος τα τριμμένα μπισκότα -κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σκόνη μπισκότων στην άκρη.
- Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και στρώνουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε χονδρουλό φύλλο και απλώνουμε κατά τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης την υπόλοιπη μαρμελάδα.
- Ρολάρουμε σιγά σιγά τον κορμό πασπαλίζοντας παράλληλα το τριμμένο μπισκότο. Κλείνουμε καλά σε κύλινδρο και όλο μαζί διαφανή μεμβράνη.
- Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει καλά και τέλος το κόβουμε σε μερίδες!
Καλή επιτυχία!!!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας