ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΑΥΡΟΚΕΡΑΣΟ

Κορμός σοκολάτας της Μαριφάνης


Υπέροχο κέρασμα με λίγα υλικά και πολλή γεύση! 


Υλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα σε μορφή σκόνης
  • 85γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα κλασική
  • 125γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ
  • 230γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο



Διαδικασία:

  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και ενώνουμε μέσα σε αυτές τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα. Μέσα στο μείγμα προσθέτουμε το λικέρ και τέλος τα τριμμένα μπισκότα -κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας από τη σκόνη μπισκότων στην άκρη. 
  • Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά τα υλικά και στρώνουμε το μείγμα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πλάστη ανοίγουμε σε χονδρουλό φύλλο και απλώνουμε κατά τα 2/3 της επιφάνειας της ζύμης την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  • Ρολάρουμε σιγά σιγά τον κορμό πασπαλίζοντας παράλληλα το τριμμένο μπισκότο. Κλείνουμε καλά σε κύλινδρο και όλο μαζί διαφανή μεμβράνη.
  • Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει καλά και τέλος το κόβουμε σε μερίδες!


Καλή επιτυχία!!!

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις