ΣΠΙΤΙΚΟ FROZEN YOGURT / ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΣΠΙΤΙΚΟ FROZEN YOGURT / ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Πανεύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι μόνο με 2 υλικά, χωρίς μίξερ! Δροσιστικό και χωρίς συντηρητικά...





Υλικά: 

  • 500γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο απ'το ψυγείο

Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κάψουλα βανίλιας





Στην πράξη:

  • Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, να κρυώσει καλά. Βγάζουμε και προσθέτουμε τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή για 3 λεπτά σε μπλέντερ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε σκεύος ειδικό για κατάψυξη, κολλάμε ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης στην επιφάνεια του και κλείνουμε με το καπάκι. 
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 5 ώρες. 
  • Λίγο πριν το κεράσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη για 5 λεπτά και με scoop σερβίρουμε σε μπάλες. 
  • Γαρνίρουμε με σιρόπι, γλυκό κουταλιού, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα ή κομπόστα και...απολαμβάνουμε τη δροσιά του!


Σημ. Το συγκεκριμένο παγωτό δεν σχηματίζει κρυστάλλους αλλά έχει συμπαγή υφή. Για πιο βελούδινη υφή βγάζουμε από την κατάψυξη και με σύρμα ή ραβδομπλέντερ ανακετεύουμε το μείγμα κάθε 1μισι ώρα για συνολικά 3 φορές. 


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις