ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ 

Νόστιμος κρασομεζές για την παρέα: Το "κλέφτικο" της Μαριφάνης! Υπέροχη ιδέα για την Τσικνοπέμπτη που θα συμπληρώσει τα υπόλοιπα πιάτα κρεατικών της ψησταριάς! 



Υλικά:

  • 1500γρ χοιρινός λαιμός ή σπάλα (άνευ οστού) κομμένα σε κύβους 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια 
  • 1 ξανθή πιπεριά κέρατο κομμένη σε κομματάκια 
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια 
  • 250γρ. κασέρι κομμένο σε κύβους 
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο 
  • 1/2 κρασοπότηρου κόκκινο ξηρό κρασί 
  • 1 κουταλάκι κοφτό πάπρικα γλυκιά 
  • 1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου 
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
  • 1 κουτ.γλ. θυμάρι ξηρό 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά τα γούστα 


Στην πράξη:

  • Ανακατεύουμε καλά είτε σε μπολ με σύρμα είτε σε σέικερ το λάδι μαζί με το κρασί, τη μουστάρδα και όλα τα καρυκεύματα.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Περιχύνουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά κι αφού κλείσουμε με καπάκι το μπολ αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας εντός ψυγείου για τουλάχιστον 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλη τη νύχτα.
  • Παίρνουμε 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα και τα βάζουμε σταυρωτά μέσα σε ταψί. Αδειάζουμε μέσα στις λαδόκολλες το κρέας και σκορπάμε ανάμεσα στα κομμάτια του το τυρί. Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα έχει περισσέψει. Εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κλείνουμε καλά το κρέας σαν πουγκί πιάνοντας το με σπάγκο ειδικό για ψήσιμο. Εναλλακτικά κλείνουμε σαν φάκελο με τις λαδόκολλες και όλα μαζί τα περιτυλίγουμε με 1 μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να μη βγει έξω η μαρινάδα. 
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέσα στο ταψί και ψήνουμε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα. 
  • Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος ψησίματος ανοίγουμε προσεχτικά το κρέας κι ελέγχουμε εάν έχει μαλακώσει. Ανακατεύουμε ελαφρά, αφήνουμε ανοιχτές τις λαδόκολλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη μισή ώρα ως ότου πάρουν χρώμα τα υλικά. 
  • Σερβίρουμε το κλέφτικο ζεστό και συνοδεύουμε το κρασί μας!


Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις