ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΕΙΚ
Γιορτινό κέικ
Αφράτο κέικ χωρίς μίξερ για τα γιορτινά μας καφεδάκια! Μπορεί επίσης να ετοιμαστεί αντί για βασιλόπιτα!
Υλικα:
- 3 μεσαία αυγά
- 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150ml ηλιέλαιο
- 125ml γάλα
- 70 ml χυμός πορτοκαλιού
- 25ml λικέρ εσπεριδοειδών ή κονιάκ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/3 από φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι / περγαμόντο/ νεράντζι ( χωρίς το σιρόπι)
- 2 κάψουλες βανίλια
- 4 κουταλιές τρούφα σοκολάτας (κλασική ή γάλακτος)
- *1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- *400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
** Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φαρίνα που φουσκώνει σε ίδια ποσότητα μαζί με 1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ .
Στην πράξη:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες κι αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και διαδοχικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, το χυμό και το κονιάκ.
- Ενώνουμε τα ξηρά υλικά μέσα στο μπολ με τα υγρά και τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, το ψιλοκομμένο γλυκό και τέλος την τρούφα την οποία πρώτα την ανακατεύουμε σε λίγο αλεύρι (για να σκορπιστεί καλά μέσα στο μείγμα και να μην πέσει στο κάτω μέρος όσο ψήνεται το κέικ).
- Βουτυροαλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά (ελέγχουμε στα 45 λεπτά το εσωτερικό με μια οδοντογλυφίδα κι ανάλογα σταματάμε ή συνεχίζουμε το ψησιμο).
- Αφού το γλυκό ψηθεί το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με άχνη, frosting ή σοκολάτα.
Καλή σας επιτυχία
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας