ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Φαγητό πολύ νόστιμο, εύκολο και κατάλληλο για τις περιόδους νηστειών και όχι μόνο.



Υλικά:

  • 500γρ. τεμαχισμένα ανάμεικτα θαλασσινά κτψ (θράψαλο, καλαμαράκι, γαρίδα, χταπόδι κ.α.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 μεγάλη ώριμη  ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 1 κουτ.γλ. κοφτό ζάχαρη
  • 1/3 κρασοπότηρου κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 κόκκοι μπαχάρι 
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 600ml νερό βραστό


Στην πράξη:

Βάζουμε σε τρυπητό τα θαλασσινά να ξεπαγώσουν, έπειτα τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε άνετη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και την ντομάτα να σωταριστούν μαζί κι έπειτα ρίχνουμε  τα θαλασσινά ανακατεύοντάς τα όλα μαζί σε μέτρια θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Προσθέτουμε το νερό,  μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πέσει ο όγκος των υγρών στα μισά. Σ' αυτό το σημείο αποσύρουμε το ξύλο κανέλας και το δαφνόφυλλο, προσθέτουμε το αλάτι και ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι. Εάν κρίνουμε απαραίτητο συμπληρώνουμε με λίγο ακόμη ζεστό νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά και δέσουν μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν μας αρέσει-ψιλοκομμένο μαϊντανό!


Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις