ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Απαλή, αφράτη μους σοκολάτας ακόμα και στη νηστεία γίνεται; Βεβαίως και γίνεται! Με ελάχιστα υλικά μπορούμε να ετοιμάσουμε γευστικές μους ως νηστίσιμο επιδόρπιο αλλά και για κάθε περίσταση όλο το χρόνο...



Υλικά:

  • 500ml φυτική κρέμα ψυγείου για σαντιγί (χωρίς ζωικά λιπαρά)
  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ψιλοκομμένη 
  • 1 σφηνάκι λικέρ φρούτων ελεύθερης επιλογής ή κονιάκ 
  • 100ml νερό ή φυτικό γάλα 
  • 1 κάψουλα βανίλια 
  • κακάο άγλυκο για τη διακόσμηση ή/ και κερασάκια μαρασκίνο /τριμμένη κουβερτούρα κλασική


Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε μπολ την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το νερό ή το γάλα αμυγδάλου και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, περιμένουμε 3 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα κι έπειτα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα σχηματίζοντας μια γκανάζ. Τέλος ενώνουμε το λικέρ και αφήνουμε τη γκανάζ να μισοκρυώσει.
  • Χτυπάμε την φυτική κρέμα με τη βανίλια να γίνει απαλή σαντιγί που θα σχηματίζει κορυφές. Κρατάμε το 1/4 της σαντιγί για τη διακόσμηση.
  • Από την υπόλοιπη σαντιγί παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας και την ανακατεύουμε μέσα στη γκανάζ. Το καινούριο μείγμα το αδειάζουμε πίσω στον κάδο με την υπόλοιπη σαντιγί κάνοντας απαλά διπλώματα με μαρίζ μέχρι να πάρουμε μια απαλή, αφράτη σοκολατένια μους. 
  • Ισομοιράζουμε τη μους μέσα σε ποτηράκια ή μπολ κι έπειτα διακοσμούμε με το κορνέ τη λευκή σαντιγί που κρατήσαμε.
  • Πασπαλίζουμε με το κακάο και τα κερασάκια (προαιρετικά) και βάζουμε τις μους στο ψυγείο να σταθούν για 3 ώρες.


Tip! Με το ίδιο υλικό μπορούμε να γεμίσουμε τούρτες ή να φτιάξουμε πάστα ταψιού.


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις