Κοτόσουπα αυγολέμονο

Κοτόσουπα αυγολέμονο


Μια σούπα φάρμακο! Γιατρικό σε όλα! Όταν ο υδράργυρος έξω πέφτει και το θερμόμετρο κάτω από το χέρι...ανεβαίνει τότε η σκέψη πάντα πάει στην κοτόσουπα...!

Για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες αλλά και για τον...ασθενή, αυτή η σούπα αρέσει σε όλους και επιδιορθώνει όλα τα...προβλήματα! 

Με απλές κινήσεις φτιάχνουμε αυτήν τη δυναμωτική και πεντανόστιμη σούπα στο πι και φι...


Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση καλά πλυμένο
  • 1200 ml νερό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φετούλες
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους 
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ρύζι γλασσέ ή άλλο κατάλληλο για σούπες
  • 1 κύβος κότας (προαιρετικά)
  • 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κοτόπουλο  και το καρότο.  Τα βράζουμε σε μεσαία θερμοκρασία  με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα. Αφού το κοτόπουλο ασπρίσει και το νερό φθάσει περίπου στη μέση ρίχνουμε σκόρπια το κρεμμύδι, την πατάτα, το ρύζι, 2 κουταλιές από το λάδι και τον κύβο (εάν το επιθυμούμε).  Αλατίζουμε κατά τα γούστα όμως δεν το παρακάνουμε εάν έχουμε ρίξει και το κύβο! Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο και τα λαχανικά μαλάκωσαν.
  • Παίρνουμε από την κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό. Χτυπάμε σε μπολάκι  το λεμόνι με το αυγό και προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό ζωμό με χαμηλή ροή κι όχι όλο μαζί, χτυπώντας συνεχόμενα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επαναφέρουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση κι εφόσον το ρύζι έχει μαλακώσει η σούπα είναι έτοιμη.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!


Καλή σας όρεξη!,

Φιλικά,

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις