Σουβλάκια χοιρινά στο φούρνο
Σουβλάκια χοιρινά στο φούρνο
Μια εύκολη συνταγή για ζουμερά σπιτικά σουβλάκια φούρνου, κατάλληλη για συγκεντρώσεις πολλών ατόμων ειδικά όταν δεν είναι δυνατή η χρήση ψησταριάς.
Υλικά:
- 10 καλαμάκια από φρέσκο χοιρινό κρέας
- 1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
- χυμός από 2 ζουμερά λεμονάκια
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά κέτσαπ ή σως bbq
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι θυμάρι ξερό
- 2 κουταλάκια ρίγανη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Στην πράξη:
- Χτυπάμε σε σέικερ το λάδι με το χυμό, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το σκόρδο.
- Βάζουμε σε πιατέλα τα σουβλάκια και περιχύνουμε τη μαρινάδα (για καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες).
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα ή ταψί. Στο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη μαρινάδα πάνω στα σουβλάκια με τα χέρια μας να φτάσει σε όλες τις πλευρές. Βάζουμε τα καλαμάκια μέσα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και όση μαρινάδα περίσσεψε μέσα από το μπολ.
- Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένα και άλλα 20 λεπτά ξεσκέπαστα, γυρίζοντας τα ενδιάμεσα και από την άλλη πλευρά. Όταν πάρουν όμορφο ομοιόμορφο ροδαλό χρώμα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε τα σουβλάκια με λεμόνι ζεστά.
Καλή σας όρεξη
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας