Μους λευκής σοκολάτας

Μους λευκής σοκολάτας 


Ένα γλυκό τόσο απλό και συνάμα τόσο εκλεπτυσμένο..

Σε 5 λεπτά και μόνο με 3 υλικά έχουμε αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο το οποίο μπορεί να προσφερθεί σε κάθε περίσταση και βέβαια μετά από πλούσια γεύματα.. 

Δοκιμάστε το μετά από ψαροφαγία για να "καθαρίσετε" γλυκά τις γεύσεις σας και θα με θυμηθείτε!



Υλικά:

  • 150 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 80ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο 

Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά:

  • 2 σταγόνες υγρής εσάνς βανίλιας ή 
  • 1κουτ.γλ. λικέρ αμυγδάλου/bailey's/ εσπεριδοειδών/ κεράσι 

Για το γαρνίρισμα:

  • κερασάκια μαρασκίνο 
  • μπισκότα σοκολάτας 


Στην πράξη: 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα. Περιμένουμε 3-4 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές. Στην περίπτωση που θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο από τα αρώματα το προσθέτουμε μέσα στο ρευστό μείγμα σοκολάτας.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα σε 2  δόσεις, κάνοντας με μαρίζ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω ώστε να μην χαθεί ο αέρας και άρα ο όγκος του μείγματος.
  • Ισομοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο να σταθούν για 5 ώρες. 
  • Πριν το σερβίρισμα γαρνίρουμε με τα μαρασκίνο και τα μπισκότα.



Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά, 

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις