Τηγανόπιττες

Τηγανόπιττες

Πιττούλες του τηγανιού με εύκολο φύλλο και γεύση γεμάτη παράδοση. 



Υλικά:

  • 100ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι ρακί
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει η ζύμη)
  • 1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα και μυζήθρα
  • 7-8 φέτες κίτρινο τυρί κομμένες στη μέση
  • 1/3 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • μέλι και σουσάμι για το γαρνίρισμα


Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε μπολ 5 κουταλιές αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό, το λάδι και το ρακί. Βρέχουμε σιγά-σιγά με ένα κουτάλι το αλεύρι με τα υγρά κι έπειτα με το χέρι αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά επιπλέον αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Η διαδικασία γίνεται ευκολότερη εάν ζυμώσουμε πάνω σε πάγκο. Αφού πάρουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη τη μεταφέρουμε ξανά στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30' λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7-8 μπαλάκια και σε αλευρωμένο πάγκο τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα ίσης διαμέτρου με αυτή των μικρών πιάτων φρούτου.  Όσο πιο λεπτά τα φύλλα τόσο πιο τραγανές οι τηγανόπιτες.
  • Σε κάθε φύλλο βάζουμε από τη μια πλευρά 2 κομμάτια κίτρινο τυρί, σκορπάμε μια ποσότητα θρυμματισμένων τυριών και κλείνουμε σε πίτες σχήματος μισοφέγγαρου. 
  • Βάζουμε σε ένα μεσαίο τηγάνι αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις πίτες ανά 2 (εάν είναι μικρό το τηγάνι βάζουμε μία-μία τις πίτες). Τηγανίζουμε τη μια πλευρά για 2-3 λεπτά κι αφού πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα τις γυρίζουμε από την άλλη.
  • Στραγγίζουμε τις πίτες πάνω σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με λίγο μέλι και σουσάμι!


Απολαμβάνουμε τις τηγανόπιτες ζεστές!


Καλή σας όρεξη

Φιλικά,

Μαριφάνη





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις