Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κουρκούτι

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κουρκούτι

Σήμερα σας έχω την πιο εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιτα ακόμη και για τον πιο πολυάσχολο ή "τεμπελούλη" μάγειρα!

Σε τι διαφέρει όμως απ' τις άλλες συνταγές; Το γεγονός ότι δεν περιέχει ούτε φύλλο μα ούτε και κουρκούτι! Αυτή η πίτα γίνεται στο πι και φι, γίνεται λεπτή αλλά αρκετά τραγανή! 

Αυτή η ιδέα προέκυψε όταν έφτιαχνα κολοκυθάκια γεμιστά και μου έμεινε στο μπολ το εσωτερικό τους (ψύχα) την οποία βαρέθηκα να την κάνω κεφτέδες ως συνήθως!!!

Δείτε λοιπόν που θα φτιάξετε αυτήν την πεντανόστιμη, λεπτή κολοκυθόπιτα παρακάτω:


Υλικά για στρογγυλό ταψί 26 εκ.

  • 2 μεγάλα χοντρουλά κολοκυθάκια τριμμένα  (εναλλακτικά 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ψίχα εάν μας έχει περισσέψει από άλλη παρασκευή)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος τους
  • 6 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 κλαράκια άνηθος ψιλοκομμένος 
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 2 κουταλιές κοφτές σιμιγδάλι ψιλό κι επιπλέον για το πασπάλισμα
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Στύβουμε καλά τα τριμμένα κολοκύθια μέσα σε τρυπητό ώστε να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερά και μεταφέρουμε σε μπολ. 
  • Ρίχνουμε διαδοχικά τα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τα μυρωδικά, το λάδι, το baking, το αυγό και το αλεύρι ώστε να αποκτήσουμε ένα πυκνό χυλό. Δεν θέλουμε να είναι νερουλός, σε αντίθετη περίπτωση προσθέτουμε ελάχιστο ακόμη αλεύρι. Εάν είναι πολύ σφιχτός τότε προσθέτουμε λίγο γάλα. Αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί ομοιόμορφα και στα πλαϊνά με λίγο ελαιόλαδο και με το χέρι πασπαλίζουμε  παντού  τις 2 κουταλιές σιμιγδάλι. Κουνάμε το ταψί να κολλήσει το σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια του ταψιού κάνοντας ένα λεπτό στρώμα (ίσα να μοιάζει σκονισμένο το ταψί).
  • Στρώνουμε το χυλό ομοιόμορφα σε όλο το ταψί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές. Πασπαλίζουμε λίγο επιπλέον  σιμιγδάλι την επιφάνεια προσέχοντας να μην πέσει απότομα. Ραντίζουμε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η πίτα ομοιόμορφα (σχεδόν 30' λεπτά ανάλογα το φούρνο). Περιμένουμε 3-4 λεπτά να σταθεί και κόβουμε!


Καλή σας όρεξη 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη



 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις