ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ
Υπέροχη, δυναμωτική, θρεπτική και χορταστική σούπα για μικρούς και μεγάλους!
Κατάλληλη για τα φθινοπωρινά μεσημεριανά γεύματα αλλά και τα κρύα βράδια του χειμώνα!
Συνταγή πανεύκολη και οικονομική!
Υλικά:
- 2 πατάτες
- 2 πράσινα κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 1/2 λίτρα νερό
- 1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα κρουτόν:
- 6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε χοντρούς κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού αφυδατωμένο σκόρδο σε σκόνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού τυρί πεκορίνο σε σκόνη
- 1/3 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
- 1 σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το φύλλο δάφνης και λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε τα λαχανικά και κρατάμε στην άκρη το ζωμό τους (πετάμε το δαφνόφυλλο).
- Βάζουμε τα βρασμένα λαχανικά μέσα σε μπλέντερ με κανάτα και τα αλέθουμε μαζί με το μισό ζωμό. Προσθέτουμε το λάδι κι αλατοπίπερο σύμφωνα με τα γούστα μας. Συνεχίζουμε την άλεση προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό ως ότου αποκτήσει η σούπα την επιθυμητή πυκνότητα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει απευθείας μέσα στην κατσαρόλα με το ζωμό χρησιμοποιώντας ραβδομπλέντερ. Μεταφέρουμε τη βελουτέ πίσω στην κατσαρόλα, μισοσκεπάζουμε και τη διατηρρούμε ζεστή.
- Ετοιμάζουμε τα κρουτόν: Σε μπολ ανακατεύουμε τους κύβους ψωμιού με όλα τα καρυκεύματα και το τυρί. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε τηγάνι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου ολόκληρη. Όταν αρχίσει να σκουραίνει η σκελίδα σκόρδου την πετάμε και βάζουμε τους κύβους ψωμιού να ψηθούν ανακατεύοντας απαλά και συνεχώς με κουτάλα για να μην καούν. Αφού φρυγανιστούν απ' όλες τις πλευρές είναι έτοιμα και κατεβάζουμε από το μάτι.
- Σερβίρισμα: Σε μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με λίγο αλάτι. Ισομοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος χωρίς να τα ανακατέψουμε. Σερβίρουμε με τα κρουτόν και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας