ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά:
- 1 κιλό μηροί κοτόπουλου με πέτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 6 ντοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ.γλ. γεμάτο μέλι
- χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 μεγάλες πατάτες για συμπλήρωμα
- Στο μούλτι αλέθουμε τα ντοματίνια με το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα και το λεμόνι να γίνουν μια ωραία μαρινάδα. Μεταφέρουμε σε μπολ.
- Πλένουμε τα κοτόπουλα και τα στεγνώνουμε. Τα βουτάμε στο μπολ με τη μαρινάδα κι έπειτα τα στρώνουμε στο ταψί μας. Ενδιάμεσα βάζουμε και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Με τη μαρινάδα που μας απέμεινε λούζουμε όλο το φαγητό και με τα χέρια ανακατεύουμε να φτάσει παντού.
- Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και σκορπάμε παντού το θυμάρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφού παρέλθει η πρώτη ώρα, ξεσκεπάζουμε το ταψί και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το φαγητό. Σβήνουμε εντελώς το φούρνο κι αφήνουμε μέσα το φαγητό με κλειστή την πόρτα. Με αυτόν τον τρόπο η σάλτσα μένει με το λάδι της και χυλώνει το φαγητό!
Σερβίρουμε ζεστό!
Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας