ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ | ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ | ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
Έθνικ φαγητό σας έχω σήμερα! Κρύα σούπα γκασπάτσο, η δημοφιλής ισπανική ντοματόσουπα που γίνεται στο πι και φι και τρώγεται κατευθείαν από το ψυγείο!
Υλικά:
- 5 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
- 1 αγγουράκι καθαρισμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 4 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- κρουτόν με φυσική γεύση ή αρωματισμένα με σκόρδο για το σερβίρισμα, ή λίγη φέτα σε κύβους
- 3-4 φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε στο μούλτι τις ντομάτες να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα λαχανικά και τέλος το ψωμί και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε όλα μαζί έως ότου αποκτήσουν λεία υφή. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι που επιθυμούμε.
- Μεταφέρουμε τη σούπα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα προκειμένου να δέσουν όλα μαζί τα υλικά.
- Σερβίρουμε το γκασπάτσο κρύο από το ψυγείο με τα κρουτόν ή λίγη φέτα, το μαϊντανό, το ξύδι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή τότε την αραιώνουμε με κρύο νερό για να πάρει τη σύσταση που μας αρέσει καλύτερα.
- Η σούπα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός 1 ημέρας
Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας